Waarom je bamboe kleding bij Bamboo Basics moet halen!

Tegenwoordig is men bekend met de mogelijkheden van bamboe als het gaat om kleding. Steeds meer mensen durven om deze stap te maken. Toch zijn er nog mensen die door sommige redenen nog niet de stap richting bamboe kleding hebben gemaakt. Voor deze personen zullen wij aan de hand van dit blogartikel inspireren om eens het aanbod van Bamboo Basics te bekijken. In ieder geval veel leesplezier en laat je inspireren met het prachtige aanbod!

Bamboo Basics: het bedrijf

Bamboo Basics leeft volgens het motto: samen bereik je meer. Bamboo Basics daagt iedereen uit om verantwoordelijkheid te nemen om daadwerkelijk een verschil te kunnen maken. Hierin is de nadruk voornamelijk op het verminderen van vervuilende impact op het milieu.

Met het gebruik van de grondstof bamboe streeft Bamboo Basics naar een duurzamere wereld. Het zaaien en oogsten van de bamboeplant is immers waterbesparend ten opzichte van katoen en andere textiel.

Bamboe wordt sinds 2001 gebruikt als materiaal nadat dit door studenten aan de Universiteit van Peking was ontdekt. Bamboo Basics voegt vanaf het najaar in 2019 OCS gecertificeerde katoen, zodat de producten een langere levensduur hebben wat overigens weer goed is voor het milieu.

Kortom, Bamboo Basics probeert met hun aanpak zowel zichzelf als anderen bewust te maken van milieuvervuiling.

Bamboo Basics: sokken

Een van de meest verkochte producten zijn bamboo sokken. Deze sokken van bamboo hebben talloze voordelen. Het grootste voordeel is milieuvriendelijkheid. De redenering hiervan is in het vorige kopje besproken. Het tweede voordeel is, dat de bamboe sokken zijdezacht zijn en hierdoor dus minder kans ontstaat op blaren.

Het derde voordeel is, dat de bamboesokken een geweldige pasvorm hebben. Je zult dus geen voelbare teennaad hebben waardoor het dragen nog fijner is. Daarnaast zijn de bamboe sokken bekend door de draagcomfort in verschillende seizoenen. De koelheid in de zomer en warmte in de winter.

Bamboe Basics : boxers

De boxershort is de favoriet van de mannen. Dit komt deels door de voordelen die in het vorige kopje opgenoemd zijn, maar er zijn ook andere redenen. Een van de belangrijkste reden waarom mannen gek op deze boxershorts zijn, is omdat de boxershorts superfijn zitten. Daarnaast is men tevreden over de kwaliteit van de stof. Hierdoor kan je een langere periode de boxershorts gebruiken, waardoor je minder nieuwe boxershorts hoeft aan te schaffen. Kortom, je doet zowel je portemonnee als het milieu plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *