Schuimmatras kopen: koudschuim of traagschuim

Je wilt graag een schuimmatras kopen, alleen weet je niet of je beter voor koudschuim of traagschuim kunt gaan. In dit artikel vertellen we je meer over de voor- en nadelen van beide soorten schuimmatrassen.

schuimmatras

Schuimmatras van koudschuim

Een schuimmatras van koudschuim heeft een open celstructuur. Het grote voordeel hiervan is dat het matras goed vocht en warmte circuleert en goed ventileert. Daarbij is dit materiaal ook veerkrachtig, waardoor koudschuim matrassen lang meegaan. Ook gaat koudschuim niet schimmelen en zijn dit soort schuimmatrassen dus ideaal voor tenten, campers en boten.

Schuimmatras van traagschuim

Net als een koudschuim matras heeft een schuimmatras van traagschuim ook een open celstructuur. Bij traagschuim matrassen is deze structuur echter iets minder open. Dit komt doordat de schuimbelletjes van het traagschuim een dun vliesje bevatten. Traagschuim vormt zich goed naar jouw lichaam en kent geen drukpunten. Ook reageert het materiaal op jouw lichaamswarmte. Het nadeel van traagschuim is dat het wat minder goed ventileert.

schuimmatras

Kun je beter kiezen voor koudschuim of traagschuim?

Koudschuim matrassen zijn in principe voor alle typen mensen geschikt. Het ventileert beter dan een traagschuim matras, waardoor het minder zweterig en plakkerig aanvoelt. Een traagschuim matras biedt soms ook niet de juiste ondersteuning, juist omdat het geen drukpunten kent.

Als je echter bedlegerig bent, kan een traagschuim matras een betere keuze zijn. Dit is dan meer comfortabel, omdat het matras zich naar je lichaam vormt.