Wat komt er allemaal kijken bij het maken van een nieuwe website?

Maken nieuwe website

Tegenwoordig zit iedereen op het internet, wanneer je een onderneming hebt moet je dus eigenlijk wel een website in bezit hebben. Klanten kunnen via jouw website meer informatie vinden over jou maar meestal kunnen ze ook items bestellen op de website. Alleen weinig mensen hebben verstand van hoe je een professionele website kunt maken en daarom kun je er ook voor kiezen om een website te laten bouwen. Hieronder doorlopen we een aantal belangrijke dingen die erbij komen kijken wanneer je een nieuwe website laat maken.

Doelstellingen en doelen stellen

Wanneer je een website laat maken bijvoorbeeld bij DoubleWeb: Internetbureau uit Gouda dan gaan ze volledig te werk volgens jouw wensen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de wens van de doelgroep en de klant goed worden uitgewerkt. Wanneer ze beginnen met de schets wordt er al rekening gehouden met meerdere zaken zoals zoekmachine optimalisatie. Wanneer ze klaar zijn met het ontwerpen van de website kan die worden omgezet naar een WordPress website. Wanneer de website is opgezet is het de taak van de klant om de juiste content te gaan schrijven.

Content schrijven

Klanten denken vaak dat het schrijven van content zo gebeurd is, uit ervaring is het juist gebleken dat het schrijven van de content het langst duurt. Wanneer je al eerder een website hebt gehad kun je natuurlijk die teksten gewoon overnemen voor je nieuwe website maar vaak zijn deze teksten te kort of voldoen ze niet aan de eisen voor een goede zoekmachine optimalisatie. Denk daarom bij het schrijven van de content niet aan jezelf maar denk aan hoe de klant het zou willen lezen.

Paar tips voor het laten maken van een website

Wanneer je een website gaat laten maken zijn er natuurlijk nog steeds dingen waar je op moet letten en daarom hebben wij nog een paar belangrijke tips die je mee kan nemen voor in het vervolg.

  • Probeer ruim van te voren je doelen en doelstelling te bepalen, hoe beter je hier namelijk over nadenkt is hoe beter je website uiteindelijk zult worden. Je kunt hier dus goed op tijd mee beginnen dan dat je straks achteraf spijt krijgt.
  • Het is belangrijk om de content op je website zo goed mogelijk te maken voor je klanten, schrijf en denk daarom net zoals je klanten. Je wilt tenslotte dat je klanten de website leuk vinden.
  • Je moet ook niet bang zijn om te investeren in een website, veel mensen denken namelijk dat een website alleen een visitekaartje is maar dat is tegenwoordig echt niet meer zo. Een website zorgt tegenwoordig namelijk voor direct of indirect geld, dus je hoeft zeker niet te besparen hiervoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *