Je magazijn optimaal benutten? Lees hier alles over de grootvakstelling!

Oppervlakte kost geld aan een onderneming. Dat weet iedere bedrijfsleider en iedere magazijnier heeft er mee te maken. De kunst is dan ook om de ruimte in je magazijn zo goed mogelijk te benutten. Heb jij goederen op te stapelen die te groot zijn voor een gewone stelling met legborden, en een palletstelling heeft te grote vakken? Dan is voor jou een grootvakstelling de ideale oplossing. Wat is dit precies, wat zijn de toepassingen en hoe bouw je het op? In dit artikel lees je hoe je een grootvakstelling integreert in je magazijn en zo je beschikbare ruimte voor 100% benut.

Wat is precies een grootvakstelling?

Een grootvakstelling is een stelling waarbij je zelf de afmetingen van de vakken bepaalt. Denk bijvoorbeeld aan het opstapelen van grote dozen, planten, rollen met draad of machineonderdelen. Het zijn allemaal wat we noemen ‘onhandige’ voorwerpen om te stapelen. Een grootvakstelling bestaat uit grote vakken die jij zelf opstelt zoals jij het wilt. Dit type van stellingen zijn ideaal voor goederen die handmatig moeten opgestapeld worden. De stelling is zeer makkelijk op te stellen en biedt jou een grote flexibiliteit in je opslagruimte.

Je stelling met grote vakken integreren in je magazijn

Dit type van stelling kan perfect tussen je andere stellingen gemonteerd worden. Stellingen met grote vakken bestaan zoals alle stellingen uit staanders, leggers en legborden. Voor de legborden kies je voor metaal of voor spaanplaat. Je kiest ook de breedte, de hoogte en de diepte van je stelling. En je kiest ook welk draagvermogen de legplanken moeten hebben. Met een aantal accessoires maak jij je stelling nog efficiënter. Met diepteliggers voorkom je zijwaartse buiging van je liggers. Met scheidingsbeugels deel je je vakken nog beter in. Als je voor een project staat om je magazijn te herschikken of nieuw in te richten, vraag dan gerust advies aan de verkoper. Hij denkt mee met jou en stelt je alle mogelijkheden voor om je magazijn voor 100% rendabel te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *