Gezond aankomen of afvallen dankzij een voedingsschema op maat

Je gezondheid is een groot goed en niet iets waar je al te licht mee om moet springen. Als je een ongezond voedingspatroon te lang en te ver doorvoert, dan kan dat leiden tot onomkeerbare problemen. Als je bijvoorbeeld een heel ongezond dieet hanteert en dooreet tot je morbide obesitas hebt, dan kun je via een gezonder dieet terugkeren naar een gezond gewicht. Maar als je helemaal vanaf een gewicht dat wordt gekenmerkt door morbide obesitas moet terugkeren, dan kost dat ontzettend veel moeite. Daarnaast is het maar de vraag of de je wel echt helemaal terugkeert en niet last blijft houden van zwakke gewrichten, hoge bloeddruk, risico op suikerziekte, et cetera. Je wilt eigenlijk zoveel mogelijk zien te voorkomen dat zulke grote reparatieopdrachten noodzakelijk worden. Door de problemen in de kiem te smoren, kun je voorkomen dat zulke problemen erger worden. Als je dus een beetje te zwaar bent, denk dan niet dat zoiets een eigen keuze is. Er zijn mensen die hemel en aarde bewegen om maar niet de daadwerkelijke oorzaak van de problematiek te hoeven aanpakken. In plaats van te gaan sporten en via een voedingsschema gezond te gaan eten, proberen ze om de maatschappij te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de body positivity movement die vooral bezig is met het veranderen van de perceptie op overgewicht in plaats van de daadwerkelijke gevolgen van overgewicht. Een lid van deze beweging zal dus geen voedingsschema gebruiken. Tevens wil men nog wel eens vergeten dat ondergewicht net zo goed een probleem is. Ook dat kan leiden tot gezondheidskwalen die een blijvende impact op iemands leven kunnen hebben. We kunnen met z’n allen wel afspreken dat we mensen met ondergewicht vooral moeten respecteren, maar daarmee lossen we de gezondheidsproblemen niet op. Dus als je last hebt van overgewicht en graag weer zo gezond mogelijk wil worden, dan kun je terecht op de site van gezondeten.nl. Het is namelijk ook niet zo dat we ons blind moeten staren op het aantal kilo’s van een lichaam. Het is beter om gezond te eten en flink te bewegen, dan dat je elke dag patat eet en op de bank hangt. Het zou dan ook raar zijn als we de patat etende bankhanger als gezonder bestempelen omdat hij of zij toevallig een gezonder BMI heeft. Ook als je besluit om te diëten, of het nou is om aan te komen of af te vallen, dan is het van belang dat je dat doet op een gezonde manier. Daarom is een voedingsschema heel handig, want dan weet je precies wat je moet eten.

Ontdek het juiste voedingsschema voor jou via gezondeten.nl

Als je opzoek bent naar een voedingsschema dat precies op maat gemaakt is voor jou, dan kun je terecht op gezondeten.nl. Als je wilt afvallen, dan kun je nagaan hoeveel calorieën je dagelijks binnen mag krijgen. Vervolgens kun je daar dan een voedingsschema op aanpassen. Het enige dat je dan moet doen is dagelijks je voedingsschema volgen en er niet van afwijken.

Ontdek de handige tools op gezondeten.nl

Via de site van gezondeten.nl kun je ook gebruik maken van allerlei handige tools die jou kunnen helpen bij het vinden van een gezond voedingspatroon. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Tool om je ideale gewicht te berekenen
  • Tool voor je persoonlijke caloriebehoefte 
  • BMI berekenen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *