Ga je droom achterna op de taxi

taxi

Voor veel mensen is Taxi chauffeur worden een droom, in contact komen met mensen en de hele dag op de weg. Om de opleiding te doen moet je minimaal in het bezit zijn van rijbewijs B, verkeersregels en borden heb je tijdens het halen van je rijbewijs al geleerd. Verkeersschool Wesseldijk behandelt behandeld tijdens de opleiding nog eens uitvoerig de verkeerswetgeving. Bij de cursus volledige certificering de ritprijs, de administratie en documenten. Dit is nodig om met klanten op een rechtmatige manier af te rekenen. Daarbij wordt ook de wet en regelgeving betreft het taxivervoer besproken.

Taxi chauffeur worden

Het rondrijden van de klanten is niet alles  wat je doet, het is slechts een onderdeel van je werkzaamheden. Wil je Taxi chauffeur worden dan kun je ook te maken krijgen met een ongeval, je leert in de cursus hoe je hierbij moet handelen. Je komt in contact met veel verschillende mensen, conflictsituaties leer je herkennen en wat jouw gedrag hierop van invloed is. Bij verkeersschool Wesseldijk komen alle aspecten aan bod om het diploma te halen. Hoe handel je bijvoorbeeld als je een agressieve klant hebt in je taxi. Helaas komt dit steeds vaker voor bij het beroep.

Taxi chauffeur

Praktijkles om taxichauffeur te worden

Tijdens de praktijklessen leer je alles over de stratenkennis. Welke wegen leiden er naar snelwegen toe, maar ook kennis van de straten in de omgeving is erg belangrijk. Er wordt geleerd hoe je van punt A naar punt B rijdt waarbij het belangrijk is om de juiste procedure te volgen. Met alle apparatuur die je aan boord hebt kan er gemakkelijk een storing optreden, tijdens de opleiding leer je precies hoe te handelen. Vriendelijk zijn tegen je klanten is één van de belangrijkste aspecten, ook dit oefen je tijdens de cursus bij verkeersschool Wesseldijk.