3 uitstekende redenen om je basismuis te vervangen door een ergonomische variant

ergonomische muis

Veel mensen die dagelijks urenlang op de computer zitten hebben last van lichamelijke klachten, vooral in en rond de armen. Sommige mensen houden hier zelfs heftige klachten aan over. Dit is natuurlijk te wijten aan te veel computertijd, maar waarschijnlijk ook aan het materiaal. Met onder meer een ergonomische muis zouden deze klachten hoe dan ook lang niet zo ernstig zijn. Lees hieronder welke klachten je zoal kunt voorkomen door een standaardmuis te vervangen door een ergonomische variant.

Betere doorbloeding

Een ergonomische muis houdt je hand in een natuurlijke positie. Daardoor worden aderen niet afgekneld en is de doorbloeding beter. 

Minder pijn

Mede dankzij een betere doorbloeding zul je veel minder pijn ervaren als je een ergonomische muis gebruikt. Maar ook het niet meer hanteren van een onnatuurlijke houding zorgt natuurlijk al snel voor het verlichten of zelfs het laten verdwijnen van pijnklachten.

Hogere productiviteit

Een betere doorbloeding zorgt er ook voor dat er meer bloed naar de hersenen stroomt. Tel daarbij op dat je minder wordt afgeleid als je geen pijn meer hebt, dan kun je niet anders dan concluderen dat je met een goede ergonomische muis een hogere productiviteit realiseert dan met een basismuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *